Na het opdoen van veel ervaring de afgelopen jaren en het volgen van zoveel mogelijk specifieke scholing over COPD/ longziekten is de praktijk vanaf september 2013 aangesloten bij Luchtwerk! Luchtwerk is hét netwerk van COPD fysiotherapeuten in Den Haag en omgeving. In dit netwerk werken aangesloten fysiotherapie-praktijken samen met onder andere huisartsen, longspecialisten en longverpleegkundigen om te voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen voor de behandeling van COPD/ longziekten.

Ik behandel mensen met COPD/ longziekten vanaf 21 augustus 2017 op de nieuwe trainingslocatie: in de bovenruimte van de praktijk aan de Laan van Nieuw Oost Indië. Er is een traplift aanwezig. In de zaal beschikken we over diverse cardioapparatuur (loopbanden, fietsen, een roeier en een crosstrainer) en fitnessapparaten. Daarnaast is er een AED aanwezig en alle andere noodzakelijke apparaten. Indien nodig kunt u ook met zuurstof trainen.

U kunt terecht voor training, een éénmalige behandeling (of enkele behandelingen) voor advies/ ademhalings- of ontspanningsoefeningen, of een éénmalig consult aan huis na een ziekenhuisopname i.v.m. uw longziekte voor advies en/ of oefeningen. Ook beschik ik over een apparaat om uw maximale inademingskracht te meten en u aan de hand van de uitslag een trainingsadvies te geven om de kracht te verbeteren en eventueel in de praktijk te trainen met feedback. Op dit moment ben ik de enige praktijk in Den Haag met deze apparatuur.

Het is ook mogelijk, indien u aan huis gebonden bent door uw ziekte, om thuis fysiotherapie te krijgen (op advies van uw arts).

Voor vragen (bijvoorbeeld over de vergoeding door uw zorgverzekering) of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch of via email contact met mij opnemen.

 

VANAF JANUARI 2019 VERANDERT DE VERGOEDING VOOR FYSIOTHERAPIE BIJ COPD.

De fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering (en komt ten laste van het eigen risico). Hoeveel behandelingen er vergoed worden is afhankelijk van de ernst van de COPD. Meer informatie hierover kunt u vinden onder “Vergoedingen en Tarieven”.

 

 

Comments are closed.