Na het opdoen van veel ervaring de afgelopen jaren en het volgen van zoveel mogelijk specifieke scholing over COPD/ longziekten is de praktijk vanaf september 2013 aangesloten bij Luchtwerk! Luchtwerk is hét netwerk van COPD fysiotherapeuten in Den Haag en omgeving. In dit netwerk werken aangesloten fysiotherapie-praktijken samen met onder andere huisartsen, longspecialisten en longverpleegkundigen om te voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen voor de behandeling van COPD/ longziekten.

Ik behandel mensen met COPD/ longziekten vanaf 21 augustus 2017 op de nieuwe trainingslocatie: in de bovenruimte van de praktijk aan de Laan van Nieuw Oost Indië. Er is een traplift aanwezig. In de zaal beschikken we over diverse cardioapparatuur (loopbanden, fietsen, een roeier en een crosstrainer) en fitnessapparaten. Daarnaast is er een AED aanwezig en alle andere noodzakelijke apparaten. Indien nodig kunt u ook met zuurstof trainen.

U kunt terecht voor training, een éénmalige behandeling (of enkele behandelingen) voor advies/ ademhalings- of ontspanningsoefeningen, of een éénmalig consult aan huis na een ziekenhuisopname i.v.m. uw longziekte voor advies en/ of oefeningen. Ook beschik ik over een apparaat om uw maximale inademingskracht te meten en u aan de hand van de uitslag een trainingsadvies te geven om de kracht te verbeteren en eventueel in de praktijk te trainen met feedback.

Het is ook mogelijk, indien u aan huis gebonden bent door uw ziekte, om thuis fysiotherapie te krijgen (op advies van uw arts).

Voor vragen (bijvoorbeeld over de vergoeding door uw zorgverzekering) of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch of via email contact met mij opnemen.

VANAF JANUARI 2019 IS DE VERGOEDING VOOR FYSIOTHERAPIE BIJ COPD VERANDERD. VANAF 2021 IS ER EEN AANPASSING IN DE GROEPSINDELING.

De fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering (en komt ten laste van het eigen risico). Hoeveel behandelingen er vergoed worden is afhankelijk van de ernst van de COPD. Meer informatie hierover kunt u vinden onder “Vergoedingen en Tarieven”.

CORONA VIRUS

Hoe gaat het verder na het doormaken van COVID-19?

CAS (Covid-19 associated syndrome) kan ernstige gevolgen hebben, mogelijk voor langere tijd. Ook als u niet opgenomen bent geweest in het ziekenhuis kunt u na het doormaken van Covid-19 uiteenlopende (ernstige) klachten ervaren. U bent weliswaar hersteld, maar nog (lang) niet de oude. Het kan moeilijk zijn om bijvoorbeeld uw lichamelijke conditie, energielevel, balans en spierkracht op een goede manier op te bouwen. Advies en begeleiding door een ervaren longfysiotherapeut kan zeer waardevol voor u zijn in dit traject.

Longfysiotherapeuten werken vrijwel dagelijks met mensen die beperkt worden door o.a. een gebrek aan conditie,energie en spierkracht. Mensen die vaak last hebben van kortademigheid. Wij hebben de kennis en vaardigheden om u met een op maat gemaakt programma te begeleiden. Soms kan een eenmalig advies en oefenprogramma voor thuis u al voldoende helpen, soms zal het traject langer duren. Alles in overleg met u.

Wij hebben ons uitgebreid verdiept in het corona virus, COVID-19 en de gevolgen daarvan en blijven alle ontwikkelingen op de voet volgen, o.a. door het volgen van cursussen. Voor de behandeling is de richtlijn, ontwikkeld door het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie, leidend. Wij werken in de wijk samen met alle noodzakelijke disciplines om uw behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Wanneer u (na uw thuiskomst) begeleiding en/of advies nodig heeft bij uw verdere herstel, staan wij graag voor u klaar. Het is goed om te weten dat de fysiotherapie voor Covid-19 gerelateerde klachten (onder bepaalde voorwaarden) uit de basisverzekering wordt vergoed. Wij informeren u hier graag verder over.

Comments are closed.